Bloc la Jahnela

Davant la manca de solucions administratives en una situació d’emergència habitacional,  vam decidir okupar un bloc on hi viuen tres families en exclusió residencial.

Al mes de setembre de 2016, al número 156 de la Travessera de Gràcia, amb el suport de l’Obra Social Barcelona i l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, es va iniciar el projecte d’habitatge col·lectiu #SomLaJahnela.

El #BlocJahnela va ser okupat, quan vam anar a parar el desnonament d’una de les famílies i vam veure que era l’única habitant que quedava al bloc. Actualment hi viuen cinc persones, entre elles una menor, que formen tres unitats familiars.

Avui dia, estem en el procés de negociació amb la propietat, Immobiliària Mar SL (La Llave de Oro), i l’ajuntament de Barcelona. Demanem poder quedar-nos als nostres pisos en règim de lloguer social, però l’augment del preu de l’habitatge a Gràcia fa que sigui més rentable tirar l’edifici a terra i fer-ne pisos de luxe que no ens podem permetre. Davant aquesta situació, no ens donem per vençudes i seguim lluitant, perquè el valor de vida ha d’anar per sobre del de propietat privada.«Jahnela» vol dir «finestra» en portuguès i així el van batejar les seves habitants, al ser per a elles una finestra oberta a la regularització de la seva situació, fins ara d’exclusió residencial.

Per més info. de l’actualitat de la Jahnela, fes click aqui.